Alert Logistiek oude vrachtwagen

Geschiedenis

Alert Logistiek bestaat dit jaar 25 jaar en is al vijftien jaar de nummer 1 van Nederland in het combineren van bezorging, installatie en montage van een breed spectrum aan goederen. Van witgoed, huishoudelijke apparaten en andere elektronica tot meubels, laminaat, sanitair en keukenapparatuur. Ruim 200 medewerkers zorgen er dagelijks voor dat de bestelde spullen snel bij de klant worden geleverd en meteen in gebruik kunnen worden genomen.

Anno 1994

Alert Logistiek is opgericht in 1994, hetzelfde jaar dat het World Wide Web werd gelanceerd en meteen de eerste webwinkels van start gingen. In dat jaar zijn wij gestart zijn met de bezorging van bestellingen een breed scala aan bedrijven. In 2003 besloten wij als eerste logistiek bedrijf in Nederland om naast onze chauffeurs, eigen medewerkers op te gaan leiden in gespecialiseerd installatie- en montagewerk en onze service hiermee uit te breiden. Dit met als doel de eindklant te ontstressen en ontzorgen en zo de klanttevredenheid te verhogen. In de jaren die hierop volgde, werd deze service uitgebreid met andere diensten zoals de installatie van elektronica en witgoed, het leggen van laminaat en de installatie van sanitair.

Geschiedenis Alert LogistiekAlert Logistiek Geschiedenis

Grote bedrijven gingen voor

Grotere fabrikanten, groothandels en retailers (online en offline) zoals IKEA en Cool Blue zagen als eersten in Nederland de voordelen die zij uit deze extra service konden behalen. Door klanten deze onderscheidende service aan te bieden werd veel stress weggenomen die vaak komt kijken bij lastige installaties en montages van de bestellingen. Door dit stuk ergernis van klanten weg te nemen ging de klanttevredenheid flink omhoog en daarmee de groei van het bedrijf. Ook leerden deze bedrijven dan het uitbesteden van deze logistiek veel meer ruimte gaf voor marketing en sales. Niet alleen voordelen voor de klant dus maar ook voor het bedrijf zelf. Bij Alert Logistiek zien we deze trend duidelijk terug in de cijfers. Het aantal bezorgingen met installatie en/of montage groeit jaarlijks gemiddeld met zo’n 25%.

Video bezorgen en montage

De video op onze homepage nog eens rustig bekijken? Dan kan hieronder!

Whitepaper

Wil je meer weten over gecombineerde bezorging en montage? Benieuwd wat de voordelen ervan zijn voor jouw bedrijf? Gerennomeerde organisaties in de logistiek deden er onderzoek naar en wij schreven op basis hiervan een interessant whitepaper. Deze kun je hieronder gratis downloaden!

Download de whitepaper Bezorging en montage

Alert Logistiek Factsheet
Factsheet Alert Logistiek

Factsheet

Je wilt als bedrijf natuurlijk alles weten over de partners met wie je in zee gaat. Daarom hebben we alle feiten en cijfers over ons bedrijf in één handig overzicht gezet. Je leest het allemaal in onze factsheet. Klik op het plaatje.