100% groen gas

Duurzaamheid

Alert heeft grote ambities als het gaat om duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Wij willen voortrekker zijn in de transitie naar schoon en groen vervoer. Want wij geloven dat het niet alleen kán, het is ook een voorwaarde om nu en in de toekomst relevant te zijn voor onze klanten. De transportsector heeft de verantwoordelijkheid én de mogelijkheid om de omschakeling naar duurzaamheid te versnellen. Door slim te plannen, ICT-mogelijkheden optimaal te benutten, onze mensen milieubewust op te leiden en door te investeren in schonere voertuigen kunnen we onze uitstoot verminderen. Lees hier meer over onze missie.

Lean & Green

Lean & Green
Alleen samen worden grote ambities realiteit. Daarom is Lean & Green een community van betrokken mensen, die vanuit verschillende sectoren samenwerken en ervaringen delen om meer emissiereductie te bereiken.

Lean & Green stimuleert organisaties om met elkaar te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren én tot een efficiëntere inrichting van de bedrijfs-/logistieke processen leiden. Lean & Green wordt uitgevoerd door Connekt, het onafhankelijke netwerk voor smart, sustainable en social mobility and logistics.

 

100% groen gas <CO2

Het echte groene gas komt uit biomassa en is feitelijk biogas. Anders dan bij aardgas wordt dit geproduceerd uit onder andere GFT afval, mest en slib. Groen gas is niet altijd biogas, andersom wel. Door de uitstoot van aardgas te compenseren, wordt dit ook als groen gas gelabeld.