Wat is Ewarehousing en wat zijn de voordelen voor jou als webwinkelier?

Logistiek dienstverlener

Ewarehousing is een vorm van warehousing waarbij goederen opgeslagen worden in een daarvoor bestemd magazijn. Bij Ewarehousing gaat het specifiek om producten voor webshops. Niet iedere webshophouder beschikt over een eigen warehouse en daarom biedt externe opslag uitkomt. Dit kan veel schelen in de kosten voor opslag.

 

Wanneer kiezen voor Ewarehousing?

Als webshop opvallen in het enorme aanbod is vaak geen gemakkelijke klus. Kopers willen het liefst zo veel mogelijk producten op één plek vinden, dat ook nog eens aan de scherpste prijs en met de snelste verzending. Om dit te kunnen bereiken als webshop en je concurrenten voor te blijven zijn er heel wat zaken om op te letten.

  • Met een klein productassortiment is de kans groter dat kopers naar een concurrent gaan. Enerzijds omdat ze bij jou niet vinden wat ze zoeken, anderzijds omdat ze als ze meerdere spullen nodig hebben dit vaak liever via één webshop kopen (zeker bij gratis verzending vanaf een minimaal bestelbedrag).
  • Een groot productassortiment voeren kost veel opslagruimte. Deze heb je niet altijd tot je beschikking. Indien je een ruimte in de buurt wil huren ben je vaak veel koop- of huurkosten kwijt. Bovendien moet je medewerkers inhuren en rekening houden met aanvullende veiligheidseisen.
  • Producten pas inkopen op het moment dat je ze al verkocht hebt is ook niet ideaal. Je bent afhankelijk van de verkoper en de levertijd is langer. De kosten per product zijn bovendien hoger dan wanneer je massa-inkoop doet.

Om snelle verzending, een zo scherp mogelijke prijs (met zo hoog mogelijke commissie voor jou) én een groot productaanbod te kunnen bieden, kun je kiezen voor Ewarehousing. Hierbij sla je de goederen op bij een gespecialiseerd bedrijf met veel opslagruimte. Het transport kan tevens geregeld worden. Zo houd jij meer tijd over om je webshop naar een hoger niveau te brengen en geef je de opslag en het transport uit handen.

 

Ewarehousing vaak goedkoper dan zelf opslaan

Bij Alert Logistiek begrijpen we maar al te goed dat je het logistieke proces zo optimaal mogelijk in wilt richten, dit met minimale kosten. Zo houd je zelf een hogere commissie over aan de verkoop van jouw product.

In veel gevallen is Ewarehousing voordeliger dan eigen opslag. Het is een maatproduct, dus we gaan graag het gesprek met je aan om service op maat te bieden. Zo maak je zelf de rekensom wat Ewarehousing jou kan besparen, zowel op korte als lange termijn.

 

Voordelen Ewarehousing bij Alert Logistiek

Wat mag je verwachten van Ewarehousing bij Alert Logistiek? We bieden verschillende diensten en je kiest zelf welke van deze diensten voor jou relevant zijn. Bijvoorbeeld:

  • Volledig voorraadbeheer: waarbij de goederen worden opgeslagen in ons magazijn en vanuit ons verstuurd worden naar klanten.
  • Service bij levering: bijvoorbeeld het naar boven brengen van zware pakketten of het monteren en installeren van kasten, wasmachines, et cetera. Ook (grote) verpakkingen of oude goederen kunnen we indien gewenst mee terug nemen.
  • Administratie en klantencontact: we houden de verzendingsinformatie bij en leveren je een complete administratie van belangrijke gegevens. Optioneel kunnen we de klantenservice voor verzendingsvragen verzorgen.
  • Advies door specialisten: benieuwd hoe je de verzending nóg beter kunt inrichten? We stellen samen een plan op voor eventuele verbeteringen en een soepel verloop van het gehele verzendproces.
  • Veilige en snelle levering: we begrijpen als geen ander dat snelle levering voor jouw klanten essentieel is. Dit natuurlijk zonder schade aan de pakketten. Het is zelfs mogelijk om Express levering te doen, waarbij onze koerier dezelfde dag nog een pakket levert op het gewenste adres.
  • Focus op duurzaamheid: Alert Logistiek is voorloper op het gebied van duurzaam transport. Wij geloven in groen vervoer en investeren in schonere voertuigen om uitstoot te verminderen.

 

Distributie van A tot Z, voor jou geregeld!

Zoals je leest zijn er heel wat mogelijkheden voor Ewarehousing bij Alert Logistiek. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor het goederenvervoer van de producten in jouw webwinkel. Samen kijken we naar de meest efficiënte manier van opslag en transport.

Neem vrijblijvend contact op met Alert Logistiek