Value Added Logistics (VAL) & Services: wat is het?

Alert Logistiek

Als je een webshop hebt of vaker bestellingen verstuurt aan klanten, dan heb je er misschien wel eens van gehoord of over gelezen: Value Added Logistics (VAL) of Value Added Services in de logistiek. Zeker als je niet uit de transportwereld komt, kunnen die termen misschien een beetje lastig zijn. Dus wat zijn Value Added Logistics precies? En belangrijker nog, wat hebben jij en je klanten eraan?

 

Wat zijn Value Added Logistics?

Value Added Logistics is logistiek met toegevoegde waarde. Dat houdt in dat logistieke dienstverleners en transporteurs net even een stapje verder gaan dan alleen het ophalen en het bezorgen van pakketten. Ze bieden dus extra services aan de verzender en/of ontvanger. Dat is belangrijk, want daarmee kun je je als vervoerder onderscheiden in de markt én verhoog je de klanttevredenheid. Van zowel opdrachtgevers als hun eindklanten.

 

Value Added Logistics voorbeelden

Verschillende vervoerders hebben een heleboel verschillende value added logistics services. Enkele voorbeelden:

 • Voorraadbeheer
  Met opslag, warehousing en voorraadbeheer zorgen vervoerders dat je zelf geen duur magazijn meer hoeft te huren. Bovendien kunnen ze zo vaak nóg sneller leveren.
 • Orderpicking
  Met orderpicking zoeken vervoerders de bestelling in het magazijn en maken ze het klaar voor verzenden. Denk aan inpakken, sealen, labelen, etiketteren en ga zo maar door.
 • Speciaal vervoer
  Sommige logistieke dienstverleners bieden je ook mogelijkheden voor een gespecialiseerd transport. Want sommige grote of zware pakketten kunnen bijvoorbeeld niet vervoerd worden in het ‘normale busje’.
 • Montageservice
  Met een montageservice kun je ervoor kiezen om bestelde producten direct door de bezorger in elkaar te laten zetten of te laten installeren. Zo hebben klanten echt nergens meer omkijken naar.
 • Same Day Delivery
  Same Day Delivery of bezorging op dezelfde dag is handig voor spoedbestellingen. Voor klanten die hun bestelling echt vandaag nog nodig hebben – of simpelweg niet kunnen wachten.

Andere Value Added Services (VAS)

Naast bovenstaande voorbeelden van value added logistics heb je ook nog value added services die het logistieke proces een stuk effectiever, efficiënter en aangenamer maken. Denk aan het gebruik van geautomatiseerde systemen, douaneafhandeling, kwaliteitscontroles, handige track & trace codes, het regelen van transacties aan de deur, enzovoorts.

 

Value Added Logistics in Supply Chain Management

Value Added Logistics spelen inmiddels een cruciale rol in de supply chain. Met diensten die verder gaan dan het van A naar B brengen van pakketten en goederen, kun je als bedrijf namelijk eenvoudig je supply chain management optimaliseren. Omdat het logistieke proces in veel gevallen over minder schijven gaat, worden je orders bijvoorbeeld efficiënter uitgeleverd. Dat bespaart je geld, maar je boekt er ook vooral een tijdswinst mee. En daar worden je klanten dan weer blij van!

 

Onze Value Added Services in Logistics

Bij Alert Logistiek bieden we ook een heleboel van die extra diensten. Zo fungeren we naast groene vervoerder ook als compleet fulfilment bedrijf. Hierbij koppelen we bijvoorbeeld ons warehouse management systeem aan jouw eigen systeem en zorgen we voor een geoptimaliseerd logistiek proces voor nóg snellere levertijden en minder foutmarge. Daarnaast profiteren jij en je klanten ook nog van:

 • Specialistisch transport van meubels en andere zware pakketten
 • Express diensten
 • Een montage- en installatieservice (ook voor IKEA montage!)

Ook een efficiënter logistiek proces met meer tevreden ontvangers?

Daar helpen we je graag bij! Stuur gerust even een mailtje naar info@alertlogistiek.nl of bel 020 311 32 40. Kijken we samen even wat je precies nodig hebt en wat we daarin voor je kunnen betekenen.

 

Neem vrijblijvend contact op met Alert Logistiek